1000 stenen omgeruild in Den Haag voor planten tijdens eerste Steenbreekactie

Tijdens de eerste officiële Steenbreek actie op het Koningsplein in Den Haag zijn afgelopen zaterdag tijdens Groene Zaterdag 1000 stenen ingeleverd.

Talloze bewoners leverden stenen uit hun voor- of achtertuin in en ruilde deze om voor gratis planten. Ook werden er 70 regentonnen verkocht. Door een bijdrage van het Hoogheemraadschap Delfland waren deze voor 10 euro te verkrijgen.

De Haagse wethouder Duurzaamheid en Energietransitie Liesbeth van Tongeren en Hoogheemraad Marcel Houtzager waren ook aanwezig tijdens deze succesvolle actie.

Projectleider Edwin Cornelissen Operatie Steenbreek: ‘Wat een superactie hebben we samen neergezet. Iedereen heeft keihard gewerkt en het resultaat mag er wezen: ruim 1000 stenen ingeleverd. Daarnaast hebben we ook veel mensen geïnformeerd over het belang van een groene tuin.’ Marcel Houtzager, Hoogheemraadschap van Delfland, vult aan: ‘Ik ben ontzettend blij met deze actie. Het Hoogheemraadschap van Delfland steunt graag dit soort initiatieven die onze regio klimaatbestendig maken.’

Stichting Steenbreek
Stichting Steenbreek is een landelijke campagne die de verstening van de stad tegengaat door acties te organiseren waarbij bewoners en bedrijven (tuin)tegels kunnen omruilen voor gratis planten. De Haagse campagne wordt uitgevoerd door stichting Duurzaam Den Haag in opdracht van gemeente Den Haag.

Hoogheemraadschap van Delfland
Het Hoogheemraadschap van Delfland wil de regio Delfland klimaatbestendig maken, maar heeft daarbij de hulp van de 1,2 miljoen inwoners en bedrijven nodig. Van kleine tot grote initiatieven: iedereen kan en moet bijdragen. Want regenwater valt overal.Het Hoogheemraadschap betaalt mee aan de kosten van dit soort maatregelen die de omgeving klimaatbestendiger maken. Daarom droeg het bij in de kosten van de regentonnen vanuit de Stimuleringsregeling Klimaatadaptatie.

Groene Zaterdag is een initiatief van en voor de bewoners rondom Koninsgplein en omgeving. Meer informatie over groene tuinen en Operatie Steenbreek vind je op de website www.duurzaamdenhaag.nl.

Bron:
Duurzaam Den Haag