Alkmaar sluit aan bij Operatie Steenbreek

Gemeente Alkmaar is onlangs aangesloten bij de landelijke publiekscampagne Operatie Steenbreek. Het doel van deze campagne is inwoners bewust maken van de nadelige gevolgen van verstening in de tuinen en de voordelen van groen.

,,De groene ruimte in Alkmaar is van onschatbare waarde. Hier moeten we zuinig op zijn. We doen er dan ook alles aan om inwoners te stimuleren tuinen en buurten groener te maken. Tegels eruit, groen erin. Campagnes zoals Operatie Steenbreek geven nieuwe inspiratie. De gemeente zelf zal ook in haar gemeenschappelijke, openbare buitenruimte, inzetten op meer groen. Zo zorgen we er samen voor dat Alkmaar nog mooier en aantrekkelijk groen wordt. ” geeft wethouder Groen Anjo van de Ven (OPA) aan.

Tuintips en gratis plant tijdens evenement Groen Alkmaar
Tweede Pinksterdag, maandag 5 juni, tijdens het evenement Groen Alkmaar kunnen inwoners tuintips krijgen en inspiratie opdoen. Ze kunnen hier ook een tuintegel inleveren en krijgen in ruil daarvoor een plant. Groen Alkmaar is op het Canadaplein van 12.00 -17.00 uur.

Meer informatie
Naast Alkmaar nemen nog 40 andere Nederlandse gemeenten deel aan Operatie Steenbreek. Stichting Animo zal ook intensief betrokken zijn bij deze campagne. Samen met de gemeente gaan ze acties bedenken.

Bron:
Gemeente Alkmaar