Basisscholen in Middelburg vervangen stoeptegels op schoolplein voor een groen schaakbord

In het kader van Operatie Steenbreek dragen Schoon water Zeeland, waterschap Scheldestromen en de gemeente Middelburg hun steentje bij aan het vergroenen van schoolpleinen.

Op negen schoolpleinen wordt een groot schaakbord geplaatst waarbij de donkere vlakken bestaan uit gras. Donderdag 13 december geeft wethouder Chris Dekker samen met leerlingen van basisschool Het Element het startschot van Operatie Steenbreek op school.

Nieuw lesprogramma
IVN Natuureducatie & NME Walcheren ontwikkelen speciaal voor Operatie Steenbreek op School een nieuw lesprogramma. Deelnemende Middelburgse basisschoolleerlingen worden opgeleid tot Operatie Steenbreek ambassadeur. Ze onderzoeken de voordelen van minder tegels in Middelburg. Zo helpen zij bij de verdere verspreiding van de ambitie ‘tegel er uit, plant er in’. Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige en gezonde leefomgeving. In maart 2019 start de daadwerkelijke Operatie Steenbreek educatie.

Operatie Steenbreek
Te veel bestrating zorgt voor problemen tijdens hoosbuien en aanhoudende droogte, vermindering van biodiversiteit en zorgt voor opwarming van de stad. Samen stappen zetten om te vergroenen heeft dan ook heel veel voordelen! Operatie Steenbreek wil iedereen in Nederland enthousiasmeren om de tuin te vergroenen.