Basisschoolleerling Jens regelt regenton voor twintig scholen in Noordenveld

Jong geleerd is oud gedaan. Daarom krijgen alle twintig scholen in de gemeente Noordenveld een regenton. Inwoners kunnen korting krijgen bij de aanschaf van een ton.

Het is zonde om regenwater meteen te laten wegstromen in het riool, besefte leerling Jens van groep acht van basisschool De Hoeksteen in Roden. Als je dat water opvangt in een ton, zoals vroeger heel gewoon was, kun je in droge tijden bijvoorbeeld je plantjes ermee water geven. Of je kunt je auto ermee wassen. Jens stelde voor om alle scholen voor basis- en voortgezet onderwijs in de gemeente Noordenveld daarom een regenton cadeau te doen. Wethouder Kirsten Ipema (Gemeentebelangen) leek dit wel wat en dus toog zij maandag naar De Hoeksteen om de eerste regenton te installeren.

De gemeente stimuleert ook dat de inwoners van Noordenveld een regenton aanschaffen. Zij kunnen een bon downloaden van de gemeentelijke website. Die geeft 50 euro korting op de aanschaf van een ton.

Jens legt zijn schoolgenootjes de voordelen van een regenton uit. Wethouder Kirsten Ipema kijkt toe. Foto: Geert Job Sevink