“Ben je nou helemaal betegeld?!” in Vogelbuurt in Ulft

Zaterdag 13 november tussen 11.00 en 14.00 uur kunnen bewoners van de Vogelbuurt in Ulft een tuintegel ruilen voor planten. Gemeente Oude IJsselstreek, Wooncorporatie Wonion, Stichting Steenbreek en Waterschap Rijn en IJssel houden samen de actie “Ben je nou helemaal betegeld?!” onder de vlag van Weet van Water.

Tussen 11.00 en 14.00 uur zijn geïnteresseerden van harte welkom op het Zwaluwpad in de Vogelbuurt in Ulft. Op deze locatie kun je een tuintegel inleveren en krijg je hiervoor twee prachtige vaste planten. Naast een plant die bijen en vlinders aantrekt, ontvang je ook een eetbare plant zodat je letterlijk de vruchten kunt plukken van je eigen tuin.

Start actie
Om 11.00 uur zullen wethouder Ria Ankersmit (gemeente Oude IJsselstreek) en heemraad Berend Jan Bussink (Waterschap Rijn en IJssel) samen de eerste stoeptegels wippen. Het waterschap laat met een watertafel zien welke invloed meer groen in de wijk op wateroverlast op straat heeft. Tevens kunnen bewoners enkele tuinen bekijken om inspiratie op te doen en is er een afkoppelcoach aanwezig voor advies over het afkoppelen van het regenwater van het riool.

Samenwerking
In deze pilot werken Wooncorporatie Wonion, gemeente Oude IJsselstreek, Waterschap Rijn en IJssel, Stichting Steenbreek en Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek samen onder de vlag van Weet van Water. Met Weet van Water proberen zij inwoners waterbewust te maken en te stimuleren om zelf in actie te komen en maatregelen te nemen. Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek gebruikt de ingeleverde tuintegels voor de aanleg van wegen. Samen willen we de Vogelbuurt in Ulft voorbereiden op het veranderende klimaat.

Wethouder Ria Ankersmit: “Het is noodzakelijk en effectief om samen oplossingen te vinden voor ons veranderende klimaat en de gevolgen daarvan. En echt iedereen kan bijdragen. Denk bijvoorbeeld aan het vergroenen van tuinen en daken of het afkoppelen van de regenpijp van het riool. Alle kleine beetjes helpen.”

Bron:
Weet van Water