BN’ers Helga van Leur en Karin Bloemen geven tuintips tijdens ‘De Week van de Groene Tuin’

Van 30 maart tot en met maandag 5 april: ‘De Week van de Groene Tuin’

‘De Week van de Groene Tuin’ die vanaf eind maart wordt gehouden, vraagt aandacht voor het vergroenen van tuinen. Vier organisaties willen hiermee tuinbezitters stimuleren hun eigen tuin en eigen straat te vergroenen en te verduurzamen.

‘De Week van de Groene Tuin’ is een initiatief van Stichting Steenbreek, NL Greenlabel, Tuinbranche Nederland en de Tuinen van Appeltern. Met deze themaweek willen zij tuinbezitters oproepen om zelf in actie te komen en te kijken waar overbodige verharding in hun tuin of buurt vervangen kan worden door groen, planten of bloemen.

Meer groen in de tuin en straat zorgt ervoor dat er meer ruimte komt om piekbuien op te vangen die veroorzaakt worden door het veranderende klimaat. Ook zorgt groen voor minder hittestress, worden tuinen belangrijke ecologische plaatsen voor insecten en vogels en leveren ze een bijdrage aan de leefbaarheid in de straat en wijk.

Tuintips van Lodewijk Hoekstra
‘De Week van de Groene Tuin’ start op dinsdag 30 maart en eindigt op Tweede Paasdag op 5 april. Tijdens deze week worden elke dag via Facebook en Instagram praktische tuintips gegeven door tv-tuinman, presentator en auteur Lodewijk Hoekstra, waarmee tuinbezitters direct aan de slag kunnen. De tips zijn terug te vinden op www.steenbreek.nl/week-van-de-groene-tuin/.

Bekende Nederlanders
Elke dag doen Bekende Nederlanders via een vlog een oproep om te laten zien hoe leuk en inspirerend tuinieren kan zijn. Hieraan doen onder anderen Karin Bloemen, Helga van Leur, Margot Ribberink, Lodewijk Hoekstra en Patrick Paauwe (oud-profvoetballer en nu hovenier) mee. Ook andere tuinliefhebbers kunnen hun tuintip delen via #Weekvandegroenetuin.

Winactie
In de aanloop naar de ‘De Week van de Groene Tuin’ kunnen gemeenten deelnemen aan de landelijke ‘appelboomwinactie’. Per gemeente kunnen inwoners met een tuintip een van de 25 appelbomen winnen. Speciaal voor gemeenten is een informatie- en hulppakket ontwikkeld om meer inwoners te bereiken en te activeren tijdens en na ‘De Week van de Groene Tuin’. Dit pakket bestaat uit onder meer socialmediaberichten en foto’s, een online deelnameformulier en online advertenties. Via Stichting Steenbreek kunt u als gemeente tegen een gereduceerd tarief deelnemen. Wilt u meer weten over de actie en de bijhorende kosten schrijf uw gemeente dan vóór 5 april vrijblijvend in via deeltuinen.nl/steenbreek of stuur een mail naar info@deeltuinen.nl