Boekentip: Naar een natuurrijke tuin

Een praktisch naslagwerk voor meer tuingenot en herstel van de biodiversiteit. Dit boek laat zien hoe belangrijk (ongewervelde) tuindieren zijn als onderdeel van natuurlijke voedselketens. ‘Naar een natuurrijke tuin’ brengt met meer dan 1000 kleurenfoto’s inheemse soorten planten en dieren in beeld. 

Een natuurrijke tuin is voor veel tuinliefhebbers een droom. Een tuin waarin egels en padden slakken kunnen eten, waar vogels en salamanders op kleine insecten mogen jagen, waar vlinders zich laven aan nectar en hun rupsen van blaadjes snoepen om ook een vlinder te kunnen worden.

‘Naar een natuurrijke tuin’ geeft een uitgebreid beeld van het dieren- en plantenleven in de tuin en gaat in op de ecologische balans tussen plant en dier. Planten zoals gele dovenetel, gulden sleutelbloem en dagkoekoeksbloem en ongewervelde dieren zoals vlinders, libellen, bijen, krekels en regenwormen passeren de revue. Alle soorten worden prachtig in beeld gebracht en een uitgebreide plantentabel geeft bovendien duidelijke informatie over de toepassing van inheemse planten.

Het boek biedt de volgende inhoud:

  • Inleiding over karakter, nut en het aanleggen van een natuurrijke tuin
  • Achtergrondinformatie over tuingrond, onderhoudsarm tuinieren, inheemse tuinbeplanting, ongewervelde tuindieren en geleedpotigen
  • Soortbeschrijvingen met meer dan 1000 kleurenfoto’s van inheemse planten en (ongewervelde) tuindieren (kevers, vlinders, libellen, vliegen, wantsen, spinnen, slakken, regenwormen etc.) 
  • Toepassingstabel voor inheemse planten (Latijnse en Nederlandse naam, leven, hoogte, bloei, bloem, licht, vocht, grond, concurrentie
  • Uitgebreid soortenregister van planten en dieren (Nederlandse en Latijnse naam)
  • Adressenlijst van kwekers van biologische planten

Peter Bulsing (1952) is al sinds zijn jeugd zeer geboeid door de natuur. Zijn voornaamste interesse ligt bij het samenspel tussen flora en fauna en hun onderlinge afhankelijkheid.

Hier te bestellen