Bonusfoto’s januari: een gelukkig groen jaar!

Steenbreekgemeenten ontvangen maandelijks drie rechtenvrije foto’s om hun verhaal te ondersteunen binnen thema’s zoals klimaat, natuurbeleving, biodiversiteit en buurtparticipatie. Hiermee bouw je in de loop van tijd een eigen collectie op.

Deze maand laten we zien dat er in januari al leven in de tuin en het plantsoen is. De winterbloeiende Sneeuwbal bloeit maandenlang en voorziet de eerste insecten van voedsel. De Toverhazelaar bloeit van januari tot in maart. Helemaal betoverend is het wanneer de bloemen met sneeuw worden bepoederd. Van Sierappels heb je lang voordeel; eerst de rijke bloei in het voorjaar, waarna ze vanaf de herfst getooid zijn met schattige appeltjes, waar de vogels dol op zijn. Denk er ook aan om het gratis fotopakket 2022 te downloaden.

De Steenbreek Beeldbank
Steenbreek werkt samen met De Beeldbank van de Leefomgeving en heeft een eigen categorie op de website. Hier vind je veel foto’s van particuliere tuinen en vele andere aspecten van onze leefomgeving. Je kunt hierin ook zoeken op jouw gemeente, op veel plekken in Nederland zijn de fotografen al eens geweest. Lees meer op het Steenbreek intranet of mail direct naar sjon@stichtingopenboek.nl.