Breekijzer uit de kast voor Operatie Steenbreek

Gemeente Leiderdorp gaat met breekijzers in de hand op zoek naar overbodige verharding in het dorp. Operatie Steenbreek moet de gemeente flora- en faunavriendelijk maken, en nodigt inwoners uit om groenere oplossingen te bedenken.

Bij de landelijke actie Operatie Steenbreek vraagt de gemeente Leiderdorp inwoners, ondernemers, instellingen hun tuinen groener te maken. En dat niet alleen, bewoners worden uitgenodigd om mee te denken over waar in Leiderdorp er overbodige verharding ligt, of verharding die vervangen kan worden door halfverharding zoals grind.

Ontwerpwedstrijd
De gemeente roept haar inwoners dan ook op om met een goed idee te komen. Zij worden dan vervolgens uitgenodigd voor een ontwerpwedstrijd. Inwoners worden gevraagd mee te denken hoe verharde plekken in de Leiderdorp anders kunnen worden ingericht. De ingezonden ontwerpen worden beoordeeld door een jury, bestaande uit raadsleden. Zij hanteren criteria als originaliteit, gebruiksgenot, afwaterend vermogen en natuurlijk op de gekozen materialen.

Eeuwige roem
De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie op 6 januari. De prijs voor het winnende idee is eeuwige roem èn de realisatie van het plan.

Bron:
Leiden TV