Buitenkweek Delft voor toekomstbestendige vaste planten

Aan de rand van de Delftse Hout opent dit jaar dé toekomstbestendige kwekerij van Delft en omstreken: Buitenkweek. Daar worden vaste tuinplanten opgekweekt die een bijdrage leveren aan het verrijken van biodiversiteit. Ook voor advies en inspiratie kan men hier terecht.

De planten worden opgekweekt in een onverwarmde tunnelkas en er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt. Omdat de planten de tijd krijgen om te groeien zijn ze sterk en veerkrachtig.

Assortiment
Bij Buitenkweek kun je terecht voor verschillende vaste planten, inspiratie en advies. Het assortiment bevat onder andere plantensoorten die floreren in ons veranderende klimaat met droge zomers en natte winters en inheemse en wilde soorten. Dat zijn planten die op eigen kracht, dus zonder menselijk ingrijpen, naar Nederland zijn gekomen. Jolijn wil ervoor zorgen dat deze planten voor iedereen bereikbaar zijn én dat deze soorten voort blijven bestaan.

Doel
Het doel van Buitenkweek is om, in samenwerking met de natuur, vaste tuinplanten op te kweken en lokaal aan te bieden aan particulieren en bedrijven zodat meer en meer mensen toegang hebben tot natuurvriendelijke tuinplanten. Daarnaast wil Buitenkweek advies en educatie geven over het nut en het belang van natuurvriendelijke en inheemse planten.

Doelgroep
De doelgroep van de kwekerij bestaat uit bewuste Delftenaren en mensen uit omliggende gemeentes, oogsters en vrijwilligers van BuitenLeeft, groene winkeliers en ondernemers uit Delft en omstreken en instanties die graag met natuurvriendelijke planten werken. Buitenkweek kan door middel van workshops groenadvies geven aan onder andere particulieren, scholen en bedrijven.

Unieke locatie
De kwekerij is gevestigd op landgoed BuitenLeeft: een prachtige plek in recreatiegebied de Delftse Hout. Bij BuitenLeeft oogst je gezondheid in de vorm van gezonde groenten uit de zelfoogsttuin (uiteraard onbespoten en super voedzaam), beweging (waaronder yogalessen in de tuin), gezonde leefstijl workshops, coaching, ontmoetingen en samen werken in de tuin met de handen in de aarde. Kwekerij Buitenkweek wordt een mooie aanvulling op dit geheel. De vrijwilligers en oogsters die zijn aangesloten bij BuitenLeeft zijn een belangrijke doelgroep voor de kwekerij en andersom zorgt de kwekerij voor nieuwe bezoekers op het landgoed. Zo kunnen er steeds meer mensen kennismaken met deze mooie plek.

Verkooppunt
De kwekerij wordt verkooppunt voor biologische zaadvaste zaden van De Zaderij en voor Bio-Kultura potgrond en tuinaarde.

Contact
Voor meer informatie zie www.buitenkweek.com of neem contact op met Jolijn via info@buitenkweek.com