Campagne maand ‘Natuurlijk! De watervriendelijke tuin!’

De maand maart staat in het teken van de campagne ‘Natuurlijk! De watervriendelijke tuin!’. Water vervult een belangrijke functie in de tuin. De tuin mag niet te nat zijn, maar ook niet te droog. Hoe zorg je ervoor dat er voldoende water is in droge periodes en hoe zorg je ervoor dat de tuin niet onderloopt tijdens een wolkbreuk, of nog erger, dat regenwater via de tuin het huis binnenstroomt?

Het klimaat verandert. Wolkbreuken worden steeds extremer maar ook hevige droogteperioden komen vaker voor. Het extreme weer zorgt voornamelijk in de zomermaanden voor flinke overlast en schade aan huizen en tuinen. Dit vraagt om maatregelen en gelukkig kunnen we zelf veel doen om het omgaan met regenwater in onze tuinen te verbeteren.

Maatregelen
Rekening houden met de soort en hoeveelheid bestrating, gebruiken van regenbestendige plantensoorten, opvangen van overtollig regenwater in vijvers of regentonnen en het hergebruiken van het gratis regenwater voor besproeiing van de tuin zijn enkele simpele voorbeelden om de tuin klimaatbestendig te maken. Niet alleen handig, watertuinen zijn óók nog eens mooi.

Campagne
In samenwerking met Tuinbranche Nederland en Amsterdam Rainproof brengen de initiatiefnemers tijdens de maand maart de regenbestendige tuin onder de aandacht. Ook Tuincentrum Osdorp, GroenRijk Zwanenburg en Intratuin Amsterdam zullen in deze maand aandacht schenken aan het thema in hun winkels. Zo vind je er demo-opstellingen van een regenbestendige tuin, regenbestendige producten en zijn er leuke workshops voor kinderen. Ook kun je door professionals een Rainproof tuinontwerp van je eigen tuin laten schetsen. Kom dus langs en laat je informeren over het aanleggen van een regenbestendige tuin.

Lees meer over de campagne ‘Natuurlijk! De watervriendelijke tuin!’.