Conferentie: Samen voor een groen en gezond Nijmegen

Op vrijdag 7 december 2018 organiseren de gemeente Nijmegen en Vogelbescherming Nederland  een conferentie in het kader van ‘European Green Capital 2018’. De conferentie is een inspirerende dag rond het thema biodiversiteit, vogels, natuur en burgerbetrokkenheid in Nijmegen. 

De gemeente Nijmegen wil biodiversiteit, vogels, natuur en burgerbetrokkenheid in de stad versterken. In een leefbare stad is er ruimte voor mensen, natuur, insecten én vogels. Met voldoende groen en een gezonde inrichting voor mens en natuur voelen mensen zich fijner en waarborgen we de leefomgeving voor vogels, insecten, bomen en planten.

Stedelijke natuur
De gemeente Nijmegen en Vogelbescherming Nederland brengen graag professionals en burgers bijeen die zich inzetten voor natuur in en om de stad, om samen met hen in beeld te brengen waar meer ruimte kan worden gemaakt voor stedelijke natuur. Samen kunnen we deze ideeën uitdragen en ervoor zorgen dat de kansen daadwerkelijk worden benut.

Op 7 december 2018 organiseert de Vogelbescherming daarom een conferentie in het kader van ‘Nijmegen European Green Capital 2018’. De conferentie vindt plaats in Nijmegen, maar richt zich ook op de omringende gemeenten.

Programma
Tipje van de sluier: De dag bestaat uit twee delen: diverse deskundigen, zoals Prof. Ruud Foppen (Sovon, Vogelbescherming), Jochem Kühnen (Gierzwaluwbescherming Nederland, Vogelbescherming) en Albert Vliegenthart (Vlinderstichting), delen hun kennis. Vervolgens werken we samen uit hoe we Nijmegen groener en aantrekkelijker voor vogels, insecten en andere natuur kunnen maken. Download hier het programma 

Voor wie?
Actieve natuurenthousiastelingen en -vrijwilligers uit Nijmegen en omgeving; – burgers uit Nijmegen en omgeving die ideeën hebben hoe we de stad groener en ‘biodiverser’ kunnen maken; – professionals van gemeente(n) en woningcorporaties uit Nijmegen en omgeving.

Wanneer en waar? 
– Datum:  Vrijdag 7 december 2018
– Duur:   10.00-17:00 uur
– Locatie:  Nijmegen
– Deelname:  kosteloos, incl. lunch en afsluitende borrel
– Meer info:  debby.veenendaal@vogelbescherming.nl