De buurt vergroenen tijdens het Nationale Boomspiegelfeest 9 oktober

Zet het in de agenda: zaterdag 9 oktober is het Nationale Boomspiegelfeest! Dan steken in heel Nederland mensen hun handen uit de mouwen om kale boomspiegels om te toveren tot bloeiende feestjes voor de beestjes. Met deze gloednieuwe jaarlijks terugkerende dag werken we toe naar ons doel: alle 1 miljoen boomspiegels in de stedelijke omgeving vòòr 2030 vergroenen.

De boomspiegel is namelijk een ideale plek om de stad verder te vergroenen. Een groene boomspiegel is goed voor de insecten, draagt bij aan het vergroten van de biodiversiteit en heeft ook voordelen op het gebied van klimaatadaptatie. En het zorgt voor meer verbinding tussen buurtbewoners.

De deelnemende gemeenten gaan de komende tijd met lokale campagnes inwoners enthousiasmeren om boomspiegeltuintjes aan te leggen. Het Boomspiegelfeest draait niet alleen om de aanleg, maar ook om het onderhouden van de boomtuin. Zo blijven boomspiegels ook op de lange termijn groen.

Kijk hier voor een ruime plantenkeuze voor boomspiegels, de Boomspiegel Besties.

Ook meedoen? Het kan nog!
Gemeenten die al beleid hebben voor inwoners die een boomspiegel willen adopteren, kunnen met het gratis Small-pakket nog aansluiten bij het Nationale Boomspiegelfeest. In dit pakket zit de communicatietoolkit basis, met daarin o.a. de poster en folder van het Boomspiegelfeest, teksten voor de gemeentelijke website en een beeldbank. Meld u snel aan bij Natasja Oosterloo via boomspiegelfeest@guerrillagardeners.nl. Makkelijker kan het niet zijn.

Heeft uw gemeente nog geen boomspiegeladoptiebeleid? Maar vindt u het Nationale Boomspiegelfeest wel interessant? Neem contact met ons op via boomspiegelfeest@guerrillagardeners.nl. Wij helpen u graag op weg zodat de gemeente in 2022 helemaal klaar is voor editie 2 van het Nationale Boomspiegelfeest!

Met het Nationale Boomspiegelfeest werken Guerrilla Gardeners en Stichting Steenbreek samen om de boomspiegel op de kaart te zetten. Meer informatie: https://guerrillagardeners.nl/steenbreek