,

De KNNV Natuurlijk Rotterdam organiseert een vogel excursie naar de Starrevaart en de Driemanspolder.

Wil je vogels leren kennen en genieten van de natuur? Ga dan mee met deze leuke en leerzame vogel excursie.

Je gaat naar twee vogelplekken soorten moeras- en watervogels.
1. Starrevaart, vogelkijkhut ‘de Vogelknip’. Een van de bekendste vogelkijkplekken in Zuid Holland. Hier zie je altijd leuke soorten vogels.
2. Nieuwe Driemanspolder; ligt tussen de gemeenten Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Den Haag.

Wie: iedereen die wat meer wil leren over vogels in deze omgeving. Voorkennis is niet nodig. Met hulp van de vogelkenners leer je ze snel.

Wanneer: zaterdag 16 december 2023 van 10:00 – 16:00 uur.

Onze voorkeur gaat uit naar vogelgebieden in en rond Rotterdam. Ze gaan niet alleen naar een vogelkijkhut, maar ze zoeken ook de mooiste wandelroutes op. Trek waterdichte schoenen aan, neem regenkleding, thermoskan en wat te eten mee.

Deze excursie bestaan uit twee delen; twee vogelgebieden. Je kunt dus alleen een ochtend excursie deelnemen of een hele dag. Als je eigen vervoer hebt, kun je natuurlijk ook vertrekken op een tijdstip wat jou het beste uitkomt.

Geef je op via natuurlijkrotterdam@knnv.nl

De verzamelplek wordt dan in detail toegestuurd.

Van niet-leden vragen we een vrijwillige bijdrage b.v. € 5,-.

Wat is en doet de Natuurlijk Rotterdam?

Natuurlijk Rotterdam is een actieve vereniging van natuurliefhebbers en -beschermers in Rotterdam en omgeving. Het werkgebied omvat de gemeenten Rotterdam, Barendracht, Albrandswaard en Ridderkerk. De doelen zijn natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Samen ontdekken, beleven en beschermen wij die natuur. Dat gaat via excursies, workshops, lezingen, adviezen aan de gemeente, particulieren en organisaties. Dit alles rond onderwerpen van de natuur in Rotterdam e.o. De afdeling behoort bij het netwerk van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging waartoe circa 50 afdelingen in Nederland behoren.