Dordrecht gaat door met de Tegelophaalservice

Deze herfst start de gemeente Dordrecht met een nieuwe actie van de Tegelophaalservice. In het afgelopen voorjaar bleek de Tegelophaalservice een groot succes. Minder steen en meer groen in de Dordtse tuinen zorgt voor een aantrekkelijke stad, met minder hitte en minder wateroverlast. Daarom biedt de gemeente vanaf september opnieuw aan tegels van bewoners op te halen en af te voeren.

In het voorjaar introduceerde de gemeente Dordrecht de Tegelophaalservice. Deze actie was direct een groot succes. Ruim 600 m2 aan tegels werd opgehaald. Dit zijn zo’n 7000 tegels die allemaal werden vervangen door beplanting. Meer planten en minder tegels betekent een groenere en gezondere stad. Daarom zet de gemeente de service in de herfst voort. Dat is het ideale tuinseizoen voor jonge aanplant. In het najaar kunnen nieuwe planten goed wortelen en groeien, omdat de herfst natter is dan het voorjaar en de grond nog warm van de zomer.

Aanmelden
In september, oktober en november, telkens op de laatste maandag van de maand, haalt een vrachtwagen met kraantje de tegels op bij bewoners. Zij kunnen dan in het weekend ervoor de tegels uit hun tuin verwijderen en aan de straat klaar leggen op een goed bereikbare plek. Bewoners kunnen zich aanmelden voor de Tegelophaalservice via het formulier op de website groenblauwdordrecht.nl. Er is per ophaaldag plaats voor maximaal 15 adressen. Snel inschrijven is dus aan te bevelen. Om gebruik te maken van de Tegelophaalservice van september moet de aanmelding vóór 20 september binnen zijn.

De tegelophaaldagen zijn gepland op 27 september, 25 oktober en 29 november 2021. De voorwaarden voor deelname zijn te vinden op de website groenblauwdordrecht.nl. Eén van die voorwaarden is natuurlijk dat de tegels niet worden vervangen door nieuwe tegels, maar door planten. Zo maken we Dordrecht samen groener.

 

Terug naar nieuwsoverzicht