Drechtsteden vragen aandacht voor wilde bijen door sociale media: #DraagBIJ!

Wilde bijen zijn belangrijk voor de samenleving. Als ‘superbestuivers’ zorgen ze voor bestuiving van 75 procent van de voedselgewassen. Ze verdienen daarom een goede leefomgeving in Nederland. Maar hoe kunnen burgers hieraan bijdragen in een periode dat niemand zomaar naar buiten kan?

Vanuit de Drechtstedenregio zijn korte berichtjes gemaakt onder het motto: #DraagBIJ! Burgers kunnen in deze coronacrisis in hun tuin of op hun balkon iets doen voor wilde bijen. Dat varieert van het neerzetten van een schaal zand waar bijen in kunnen nestelen tot tips voor zaadjes die online besteld kunnen worden.

Onderneem actie
Door de berichten worden allerlei leuke weetjes gedeeld over wilde bijen. Daarnaast wordt iedereen opgeroepen om zelf ook actie ondernemen na het lezen van een berichtje. Bedenk zelf een tip en deel, of deel een foto van een wilde bij. Of neem deel aan de bijentelling van NL Zoemt!

De berichten mogen vrij gedeeld worden en, zo nodig, aangepast worden aan de lokale situatie in een gemeente. Deel de berichten bij voorkeur in de periode van 13 tot 25 april.

Zo creëren we, met respect voor de landelijke maatregelen door de coronacrisis, toch gezamenlijk een beweging met aandacht voor de wilde bij!

Wil je het pakket berichten, foto’s en de infographic ontvangen, stuur dan een mail naar info@steenbreek.nl. En draag zo BIJ!