Duurzame acties in Nissewaard tijdens Klimaatweek

Van 28 oktober tot en met 5 november is het Nationale Klimaatweek. De gemeente Nissewaard sluit hierbij aan met diverse acties om inwoners en ondernemers te enthousiasmeren met duurzaamheid aan de slag te gaan. Zo kunnen bewoners onder andere tijdens de klimaatweek een workshop Operatie Steenbreek volgen: de levende tuin.

Van thermocard tot een webinar over circulaire bouw
Op de weekmarkt kunnen bewoners een Thermocard ophalen, een handig hulpmiddel om te zien of hun huis goed geïsoleerd is. Ondernemers kunnen zich aansluiten bij de Duurzaamheidskring op 4 november of een webinar volgen over circulaire bouw op 1 november. Klik hier voor de activiteitenkalender.

Wethouder Igor Bal: “We helpen de inwoners en ondernemers graag op weg als het om verduurzaming gaat. Dit doen we het gehele jaar door met verschillende acties onder het motto “Wij doen groen”. Het thema van de Nationale Klimaatweek is “Iedereen doet wat.” En dat klopt, want kleine stapjes kunnen een groot effect hebben. Daarom zetten we ons deze week extra in met laagdrempelige acties, zodat iedereen die kleine stapjes kan zetten.”

Nationale Klimaatweek
De Nationale Klimaatweek wordt georganiseerd om nóg meer burgers en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat. De Klimaatweek is onderdeel van de campagne “Iedereen doet wat”. Deze campagne is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koningsrelaties (BZK), het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Doel van de campagne is burgers helpen met het verduurzamen van hun leefomgeving.

Samen naar een duurzaam Nissewaard
Deze activiteiten passen bij onze ambitie om met elkaar te werken aan een duurzaam Nissewaard. Onze ambitie is dat Nissewaard in 2050 energieneutraal en circulair is en bestand is tegen veranderingen in het klimaat. Maar dit kunnen we niet alleen. We doen dit als gemeente samen met inwoners, ondernemers en andere partners zoals het waterschap, woningcorporaties en de provincie. Zodat Nissewaard een fijne plek blijft om te wonen, werken en leven, ook voor toekomstige generaties.