Een gratis biologisch bloembolveldje in jouw buurt?

De sociale woningbouw verdient een opwaardering van haar groene ruimte. De leefbaarheid van kwetsbare wijken in het Nederlandse Brabant gaat achteruit. Velt en de provincie Noord-Brabant willen hier iets aan doen.

Om de biodiversiteit en samenhorigheid rond de sociale woningbouw te verhogen, realiseren ze dit jaar vijf gratis biologische bloembolveldjes. Is jouw woningcorporatie geïnteresseerd in een biobollenveldje rond één van jullie woningen? Schrijf je dan snel in.

De aanplant van bloembollen is een makkelijke ingreep om de groene ruimte op te waarderen. Biologische bloembollen zijn het vuurwerk van de lente. Ze zijn prachtig, kleurrijk en geteeld met respect voor het milieu, de mens en de bestuivende insecten.

Is jouw woningcorporatie geïnteresseerd in een biobollenveldje met wel 2000 biologische bloembollen? Heb je minimaal 150-200m2 ruimte beschikbaar als openbare ruimte met veel licht en vruchtbare grond? Ken jij alvast enkele buurtbewoners die mee willen helpen de bollen te planten?

Schrijf je woningcorporatie in voor 14 april 2022. Medio april krijg je te horen of jouw veldje geselecteerd is voor het begeleidingstraject. Ben je niet geselecteerd? Niet getreurd, ook dan krijg je van de initiatiefnemers een mooie korting voor de aanschaf van biologische bloembollen.

© Stichting Steenbreek - Stichting Steenbreek, Operatie Steenbreek en Steenbreek zijn geregistreerde merken en mogen alleen gebruikt worden door aangesloten gemeenten. | Foto’s: Sjon.nl