Ga je mee naar de groenste gemeente van Europa?

Op 22 mei vindt in de gemeente Laarbeek een Steenbreek excursie plaats. Deelnemers aan Steenbreek kunnen hier gratis aan deelnemen. Direct aanmelden

Laarbeek is toonaangevend op het gebied van groen en duurzaamheid en de manier waarop inwoners hierbij betrokken zijn. Dit bleek in september 2016 tijdens de Nationale Groencompetitie. De vakjury kende het hoogste cijfer ooit toe (een 8,6) en een speciale prijs op het gebied van biodiversiteit. In 2017 kwam daar ook nog eens een internationale erkenning met de Europese gouden award bij. Maar het meest tastbare ‘gouden’ project is toch wel de GroenStrijd 2.0: een gezamenlijk initiatief waarbij inwoners samen met lokale groenondernemers aan de slag gingen met het vergroenen van hun woonomgeving. De zorg voor de eigen omgeving en de wil tot samenwerken zitten verankerd in het DNA van de inwoners van Laarbeek. De sociale cohesie binnen de gemeente is toegenomen. En daarmee heeft Laarbeek ook nog eens de Steenbreek Trofee in 2018 gewonnen!

Toekomstige generaties
Het winnen van al deze prijzen betekent niet dat Laarbeek nu ‘klaar’ is. Integendeel, Laarbeek gaat verder met vergroenen zodat toekomstige generaties ook kunnen blijven genieten van al het moois dat de gemeente te bieden heeft. Dit alles onder het motto “Laarbeek schittert in het groen”.

Benieuwd naar dit succesverhaal? Ga dan woensdag 22 mei met ons mee op excursie naar Laarbeek!

Praktische informatie
Datum: 22 mei 2019
Tijd: 09.30 – 13.30 uur
Locatie: Gemeentehuis Laarbeek, Koppelstraat 37 Beek en Donk (voldoende parkeergelegenheid)
Kosten: Gratis voor Steenbreek gemeenten / overige geïnteresseerden € 125. Aanmelden

Programma

  • 09.30 uur Inloop bij Gemeentehuis Laarbeek
  • 10.00 uur Welkom door wethouder Monika Slaets-Sonneveldt
  • 10.15 uur Inleiding door Wout Veldstra, voorzitter Stichting Steenbreek
  • 10.30 uur Het verhaal achter het succes, door Michel Brands, beleidsadviseur groen en programmaleider Duurzaamheid gemeente Laarbeek
  • 11.15 uur Lunchwandeling met bezoek aan diverse projecten. Tijdens deze wandeling is er voldoende ruimte om vragen, ervaringen en ideeën met elkaar te delen.
  • 13.30 uur Einde excursie en terug op parkeerplaats Gemeentehuis.

Foto:
Joost Duppen