Geef natuur een plek in je werkdag: Doe mee met de Groen Werkt Beter Challenge

Nederland telt ruim 9 miljoen werkende mensen, waarvan een groot deel tijdens het werk binnen zit. De Nederlandse werkcultuur nodigt niet uit om tijdens werktijd naar buiten te gaan en de werkplekken binnen bevatten weinig natuurlijke elementen. En dat terwijl natuur zoveel voor je doet, weten we uit onderzoek. Een korte lunchwandeling of een plant op je bureau kan al het verschil maken.

Natuur helpt om je fitter en vrolijker te voelen. Het heeft een positief effect op je creativiteit en concentratie. Bovendien verlaagt het je stressniveau. Zowel je werk als je gezondheid krijgen dus een positieve boost wanneer je natuur een plek geeft in je werkdag. Vrijwel alle Nederlanders wéten wel dat de natuur positieve gezondheidseffecten heeft. Toch vinden veel mensen het een uitdaging om regelmatig de natuur op te zoeken, zéker tijdens het werk.

Om je te laten ervaren hoe makkelijk het is om vaker de natuur op te zoeken, organiseert IVN Natuureducatie in november de Groen Werkt Beter Challenge. Met korte en leuke opdrachten word je geïnspireerd om jouw dagelijkse portie natuur binnen te krijgen. Wil jij ook meer natuur in je werkdag? Meld je dan aan.