Gemeente Ede opent Steenbreek voorbeeldtuin

Afgelopen vrijdag onthulde wethouder Leon Meijer de eerste Steenbreek voorbeeldtuin in Ede. De bewoners aan de Markiezenhof 48 deden vorig jaar mee aan een tuin make-over. In samenwerking met de gemeente, Steenbreek en Waterschap Vallei en Veluwe werd hun versteende voortuin omgetoverd tot een water- en diervriendelijke tuin.

Wethouder Leon Meijer: “Samen met inwoners van Ede werken we aan maatregelen om ervoor te zorgen dat onze omgeving leefbaar blijft in tijden van hevige regenbuien, hitte en droogte. Het resultaat van de tuin make-over is prachtig. Dit mooie voorbeeld laat zien dat we met elkaar goede stappen zetten in het verhogen van een betere leefomgeving voor mens en dier”

Water- en diervriendelijke maatregelen
In samenwerking met Steenbreek stimuleert de gemeente inwoners om tegels in hun tuin zoveel mogelijk te vervangen door groen. Een groene tuin vermindert wateroverlast tijdens extreme regenval, geeft verkoeling in de zomer en zorgt voor een beter leefgebied van vogels en andere insecten. Naast het vervangen van tegels door groen zijn er nog andere water- en diervriendelijke maatregelen. Meer informatie hierover is te vinden op www.ede-natuurlijk.nl.

Aankondiging Tuindag zaterdag 15 juni
Op zaterdag 15 juni organiseert Steenbreek in samenwerking met de gemeente, Waterschap Vallei en Veluwe, IVN en Groei & Bloei een tuindag op de Gemeentewerf aan de Asakkerweg 8 in Ede. Inwoners van Ede kunnen deze dag gratis hun tegels inleveren in ruil voor planten. Verder zijn er deze dag workshops, kunnen inwoners gratis tuinadvies krijgen en zijn er leuke activiteiten voor kinderen. Binnenkort volgt meer informatie hierover.

Bron:
Gemeente Ede