Gemeente Gennep doet mee aan Operatie Steenbreek

1 december gaf wethouder Rob Peperzak het startsein van Operatie Steenbreek in de gemeente Gennep. Door deel te nemen aan deze landelijke actie maakt Gennep het nieuwe groenbeleidsplan concreet. Samen met enkele medewerkers van Wijkraad Gennep-Zuid legde hij een geveltuintje aan. 

Rob Peperzak: “Door tegels te vervangen door groen en er een geveltuintje aan te planten zoals we vandaag deden, willen we bijdragen aan het klimaatbestendig en gezond maken van onze leefomgeving en iedereen oproepen hieraan mee te doen! Ondanks maatregelen in de openbare ruimte is hulp van onze bewoners ook nodig aangezien zo’n 40% van de oppervlakte in bezit is van particulieren en bedrijven. Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige en gezonde leefomgeving.”

Ria van den Boogaard van de Wijkraad Gennep-Zuid: “Groen-Gennep-Zuid is een onderdeel van de Wijkraad Gennep-Zuid, en bestaat uit een groepje enthousiaste groen-liefhebbers. Omdat we merkten dat we als kleine groep niet echt verder kwamen hebben we de gemeente verzocht lid te worden van Operatie Steenbreek. We zagen dat in andere gemeentes die wel lid waren van Steenbreek, samen met die organisatie allerlei groene projecten van de grond kwamen en dat de betrokkenheid van burgers bij vergroening, en dus ook klimaatverbetering, groeide. Vanuit de overtuiging dat wij als burgers, als wijkbewoners, een steen kunnen bijdragen aan verduurzaming, zijn we begonnen plannen te bedenken hoe we alle, of in ieder geval meer, burgers kunnen motiveren hun tuin te vergroenen. We hopen dat dit voorbeeld gevolgd wordt! Samen met Operatie Steenbreek kunnen we grotere stappen zetten naar een groenere en (dus) gezondere omgeving. Laten we samen van Gennep een Gezonde Groene Gemeente maken!”

Begin 2022 wordt er samen met inwoners een actieplan gemaakt, waarbij Gennep jouw input goed kan gebruiken. Heb je een idee om samen met de buren of vrienden de buurt te vergroenen? Stuur vast een mailtje naar groenergennep@gennep.nl als je interesse hebt.