Geslaagde Boomspiegelfeestdag in Midden-Delfland

Op 9 oktober vond het Nationale Boomspiegelfeest plaats. Gemeente Midden-Delfland deed daaraan mee en gaf plantenpakketten aan haar inwoners cadeau. Wethouder Frank ten Have reikte het eerste pakket uit bij het Stadhuis.

Met de campagne willen Midden-Delfland, Stichting Steenbreek en Stichting Guerrilla Gardeners de inwoners inspireren en activeren om tuinen aan te leggen in boomspiegels. Op die manier wordt de gemeente in bloei gezet.

97 plantenpakketten
De uitgifte van de plantpakketten vond per kern plaats. Elke kern had een andere uitgiftelocatie, maar het tijdstip van ophalen was overal gelijk, van 10.30 – 12.30.

Feestje voor de beestjes
Bijna iedere straat in Midden-Delfland heeft een stoep met daarin een rij bomen. De grond rond die bomen is de boomspiegel. Deze is soms door bewoners beplant en tot een tuintje gemaakt. Maar meestal is de grond kaal. Een boomspiegeltuin is makkelijk aan te leggen. Zo verander je de kale plek in een feestelijk boeket waar zowel bewoners als dieren zoals wilde bijen, vlinders en vogels blij van worden.

Boomtuinpakket
In het boomtuinpakket zitten vijf verschillende vaste planten die goed groeien in een boomspiegel en die tegen een stootje kunnen. Er is een plantenpakket voor zon, bijvoorbeeld voor een boomtuintje onder een jonge boom, en één voor halfschaduw/schaduw (≤ 4 uur zon per dag).  Bij het pakket zit een handleiding hoe het boomtuintje aan te leggen en te onderhouden.