In centrum van Arnhem worden op 16 oktober gratis planten uitgedeeld

In het centrum van Arnhem worden op zaterdag 16 oktober gratis plantjes uitgedeeld. Deze actie vindt plaats in het kader van Het Vergeten Plantseizoen. Deze plantjesactie van NL Vergroent wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland en vindt plaats in samenwerking met Stichting Steenbreek en Arnhem Klimaatbestendig.

In de maand oktober wordt onder de vlag van NL Vergroent het najaar als plantseizoen gepromoot. Met als slogan ‘Een groener Nederland begint in je eigen tuin’ werken het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, gemeenten en een groot aantal groenorganisaties samen om de Nederlandse tuinen te vergroenen en de buitenruimte klimaatbestendig te maken.

Audrey Hepburnplein
Onderdeel is de actie Het Vergeten Plantseizoen; het najaar is vanwege verschillende redenen de beste tijd voor werkzaamheden in de tuin. Zo slaan de planten beter aan omdat de bodem na de zomer nog warm is en er minder kostbaar drinkwater gegeven hoeft te worden.

Op zaterdag 16 oktober worden op het Audrey Hepburnplein in Arnhem tussen 12.00 en 16.00 uur 3600 planten uitgedeeld. Zogenaamde bloemenmeisjes die door de stad lopen, delen aan het publiek een flyer uit met informatie over het Vergeten Plantseizoen waarmee gratis een plantje verkregen kan worden. Het zijn gifvrije en sterke planten die mensen zelf in hun tuin kunnen zetten of in de openbare ruimte. Met de plantenuitdeelactie wordt beoogd bij een breed publiek aandacht te vragen voor de herfst als ideaal plantmoment en mensen te informeren over de voordelen van een groene ten opzichte van een versteende tuin.

Provincie Gelderland
De plantjesactie vindt plaats in samenwerking met Stichting Steenbreek en Arnhem Klimaatbestendig die de plantjes uitdelen, en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland die de planten sponsort.
Gedeputeerde Peter Kerris: ‘We moeten ons aanpassen aan het veranderende klimaat. Dat begint in je eigen tuin. Met deze plantenactie maak je je tuin klaar voor de toekomst. Meer groen, minder steen!’

Voor meer informatie kan de website geraadpleegd worden.