Gratis stekjes voor 895 leerlingen in Papendrecht

Afgelopen week zijn 895 basisschoolleerlingen in Papendrecht verrast met bloemenstekjes.

“Jong geleerd is oud gedaan” moeten ze bij veredelings- en vermeerderingsbedrijf Florensis uit Hendrik-Ido-Ambacht hebben gedacht toen zij zo’n 6000 stekjes van allerlei bloemen- en plantensoorten beschikbaar stelden voor de hoogste groepen van de basisscholen in Papendrecht.

Groen in de tuin
“Kinderen kunnen de stekjes planten, zijn lekker bezig in de tuin en spelenderwijs vergroenen ze de omgeving en zorgen ze voor voedsel voor allerlei nuttige insecten. Ik ben dan ook heel blij met dit mooie gebaar van deze gulle gever”, aldus wethouder Arno Janssen.

Challenge
De stekjes zijn, via de gemeente, aan de scholen aangeboden met potgrond, een potje en begeleidende informatie. Veel insecten, zoals vlinders en bijen, worden blij van de volgroeide stekjes want dat is voor hun een voedselbron. Meer planten en bloemen, betekent meer insecten.

Leerlingen worden dan ook uitgedaagd om zo goed mogelijk voor hun stekjes te zorgen. Er is zelfs een heuse challenge wie de mooiste bloemen weet te telen, en wie de origineelste foto met de stekjes weet te maken.

Bron:
PuurPapendrecht.nl