Gratis tuinadviesweken in Nijmegen en Lingewaard

Het is voorjaar! Een goed moment om aan de slag te gaan in de tuin. Inwoners van Nijmegen en Lingewaard kunnen daarbij gratis tuinadvies krijgen tijdens de tuinadviesweken van het Steenbreek-team van De Bastei. Tegels die plaatsmaken voor groen worden bovendien gratis opgehaald. Stenen eruit, GROEN erin!

 Veertig huishoudens kunnen van 12 t/m 23 april en van 31 mei t/m 11 juni gratis advies aanvragen voor het vergroenen van hun tuin. Zij krijgen dat advies van een professionele tuinontwerper. Voor tuintegels die plaatsmaken voor groen is er een speciale ophaalservice. Met meer groen in de steden en dorpen kunnen we het veranderende klimaat beter aan. Zo werken we samen aan groene gemeentes!

Voorwaarden voor gratis tuinadvies

  • Minimaal 60 procent van de tuin wordt groen.
  • In geval van een nieuwe tuin: voor minimaal 60 procent met groen aanleggen (bij een heel kleine tuin kan afgeweken worden van dit percentage).
  • Een foto van de tuin vóórdat de stenen eruit zijn en nádat het nieuwe groen is aangeplant.

Dar tegelophaaldagen

Naast de reguliere ophaalservice organiseert het Steenbreek-team in samenwerking met afvalbeheerder Dar in de gemeente Nijmegen twee gratis tegelophaaldagen op 23 en 24 april. Het gaat om een proef in vier wijken. Blijkt deze actie een succes, dan volgen in het najaar andere wijken.

Info en aanmelden tuinadvies en ophalen tuintegels: www.steenbreeknijmegen.nl en www.steenbreeklingewaard.nl (bij uitvoering in coronatijd gelden RIVM-richtlijnen).