Groene activiteiten tijdens de Plant4daagse

Het voorjaar hangt in de lucht en dus komt de jaarlijkse Plant4daagse in Wageningen er weer aan. Van woensdag 17 t/m zaterdag 20 maart zijn er verschillende (online) activiteiten om Wageningen groener te maken. Wageningen Duurzaam Groen organiseert de activiteiten samen met IVN Het Groene Wiel, Operatie Steenbreek, de KNNV, tuinontwerpers en specialisten.

Online Kenniscafé Groene Daken
Op woensdag 17 maart start de Plant4daagse met een online ‘Kenniscafé Groene Daken’. Bent u benieuwd of een groen dak interessant is voor uw huis, garage, aanbouw of fietsenberging? In deze workshop hoort u hoe u dit aanpakt en kunt u al uw vragen stellen.

Workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’
Donderdag 18 maart is er een online workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’. Voor deze workshop kunt u zich tot 14 maart aanmelden, dus wees er snel bij.

Boomfeestdag
Op 18 maart geeft IVN Het Groene Wiel ter ere van de Nationale Boomfeestdag een gastles voor groep 5/6 van de Bijenkorf. Na de gastles mogen de leerlingen helpen met het planten van bomen in de buurt van hun school.

Speeddaten met een tuinontwerper
Vrijdag 19 maart kunt u speeddaten met een tuinontwerper die u op weg helpt naar een biodiverse en groene tuin.

B&B’s voor bees
Tot slot kunt u zelf de handen uit de mouwen steken, want wilde bijen hebben onze hulp nodig. Ze vinden te weinig bloemen en hebben te weinig nestplaatsen. Doe mee aan de recordpoging van IVN Het Groene Wiel en bouw één van de 1000 ‘B&B’s voor bees’. IVN Het Groene Wiel bestaat 40 jaar en deelt op vrijdag 19 en zaterdag 20 maart 75 B&B’s bouwpakketjes en wilde bloemenzaadjes uit.

Kijk hier voor alle informatie over tijden, locaties en aanmelden.