Doe je mee aan de Nationale Tuinweek?

De Nationale Tuinweek, een initiatief van vereniging Groei & Bloei, wordt dit jaar gehouden van 8 tot en met 16 juni. Met als centraal thema ‘De Levende Tuin’ wil de vereniging mensen stimuleren om de eigen tuin te vergroenen: minder stenen, meer planten. Alle levende tuinen samen maken steden en dorpen veel aantrekkelijker voor mens en dier.

Om deze boodschap zo breed mogelijk uit te dragen, bundelen groene organisaties hun krachten. Stichting Steenbreek, Vogelbescherming Nederland, IVN Natuureducatie en KNNV, vereniging voor veldbiologie zetten zich samen met Groei & Bloei tijdens de Nationale Tuinweek in voor een groener Nederland. Frank Naber, voorzitter van Groei & Bloei: “Een krachtige alliantie met een duidelijke boodschap: iedere tuin een levende tuin! Elke partner levert vanuit zijn eigen perspectief een bijdrage hieraan door het organiseren van diverse activiteiten. Door deze bundeling van krachten werken wij verder aan een groen en levend Nederland.”

Activiteiten
Tijdens de Nationale Tuinweek worden onder meer de cursus ‘Tuinvogels’ (door Vogelbescherming Nederland) en de workshop ‘De Levende Tuin’ (door IVN, KNNV en Vogelbescherming Nederland) aangeboden. Ook stelt IVN in samenwerking met NL Zoemt de cursus ‘Laat jouw tuin zoemen’ beschikbaar voor de afdelingen van IVN, Groei & Bloei, KNNV en andere vrijwilligersgroepen. Stichting Steenbreek roept zijn 120 aangesloten gemeenten op om tijdens de Nationale Tuinweek een inruilactie te organiseren waarbij inwoners (maar ook scholen, bedrijven en instellingen) een vierkante meter tuinverharding kunnen inleveren in ruil voor een tuinplant. De Tuinweek wordt afgesloten met het Nationale Open Tuinweekend op 15 en 16 juni 2019. Groei & Bloei-leden laten dan schoolvoorbeelden zien van levende tuinen. Deze tuinen zijn gratis te bezoeken. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op www.groei.nl/tuinweek.

Actie organiseren?
Wilt u tijdens de Nationale Tuinweek een actie organiseren? In onderstaande documenten treft u aanvullende informatie aan: 

Inspiratiedag Steenbreek
Op 13 juni vindt bij de provincie Overijssel de inspiratie- en netwerkdag van Stichting Steenbreek plaats. Het programma van deze dag is nog niet bekend. Maar aanmelden voor deze dag kan alvast. Enkel voor de aangesloten gemeenten en partners.