Groene organisaties lanceren jaarkalender 2021

Stichting Steenbreek, Groei & Bloei, Vogelbescherming Nederland, IVN Natuureducatie, AVVN samen natuurlijk tuinieren, KNNV vereniging voor veldbiologie, Velt en NL Greenlabel gaan ook in 2021 het land in met allerlei activiteiten. Iedere partner levert vanuit zijn eigen organisatie een bijdrage door het organiseren van groene activiteiten, die gebundeld zijn in een gezamenlijke jaarkalender.

De organisaties willen van iedere tuin in Nederland een levende, biodiverse tuin maken met een grote verscheidenheid aan soorten dieren en planten die met elkaar zorgen voor een balans in de natuur.

Activiteiten
Op de jaarkalender staan onder andere de Nationale Tuinvogeltelling van 29 tot en met 31 januari, de Nationale Boomfeestdag op 17 maart en de cursus ‘Stap voor stap moestuinieren’ in het voorjaar. Op 17 en 18 april wordt de Nationale Bijentelling gehouden en van 12 tot en met 20 juni Groei&Bloei Nationale Tuinweek. Op 7 september wordt een Duurzame Dinsdag-koffer aan het kabinet overhandigd. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.steenbreek.nl/jaarkalender-2021.

Gemeenteraadsverkiezingen
Zoals uit de jaarkalender blijkt, worden er in dit samenwerkingsverband veel activiteiten georganiseerd om daarmee de levende tuin ook daadwerkelijk levend te maken. Een ander doel van  dit samenwerkingsverband is om de politieke partijen, richting de gemeenteraadsverkiezingen van 2022, op gemeenteniveau ertoe te bewegen in hun partijprogramma’s aandacht te geven aan onder meer klimaatadaptatie, biodiversiteit, groene leefomgeving en ecologisch maaibeheer.