Hagenaars worden opgeroepen mee te praten over bomen en stadsnatuur

De gemeente Den Haag werkt aan een nieuw beleid voor bomen en stadsnatuur. Hagenaars kunnen de komende tijd meepraten en laten weten wat zij belangrijk vinden via wandelingen en het #Goed Bezig DH Festival op zondag 13 oktober.

Medewerkers die dagelijks bezig zijn met bomen, vertellen geïnteresseerden tijdens een wandeling over de bomen in de stad. Hoe beheert de gemeente de bomen? Waarom groeit de ene boom beter dan de andere? Waarom moeten er soms bomen gekapt worden? Daarnaast praten de medewerkers graag met over het nieuwe bomenbeleid. Hierbij kunnen inwoners aangeven wat zij belangrijk vinden. Op de website www.hethaagsegroen.nl kan men zich opgeven voor één van de vier wandelingen. De gemeente wil de straatbomen meer ruimte geven om goed te groeien. Ze krijgen daarnaast een belangrijke plek in de plannen van de stad. Er worden verschillende en goede boomsoorten geplant die minder snel ziek worden. De gemeente laat bossen, parken en landgoederen goed op elkaar aansluiten. Door het beheer van groene plekken wordt de stadsnatuur prettig voor insecten, vogels en andere dieren. Ook krijgt de natuur een plekje op en rond (nieuwe) gebouwen.

Goed Bezig DH Festival
Op zondag 13 oktober viert Natuur- en Milieueducatie haar 100-jarig bestaan. Op het #Goed Bezig DH Festival is te lezen hoe Hagenaars iets goeds kunnen doen voor de natuur en het milieu. Lees meer over #Goed Bezig DH Festival.

Bron:
Gemeente Den Haag