Heb jij de mooiste geveltuin of vergroende tuin van Súdwest-Fryslân?!

Hevige regenbuien, langdurige hitte, het klimaat verandert. Daarnaast verdwijnen in een snel tempo veel plant- en diersoorten. Hier moeten we op inspelen. Daarom zijn we als gemeente aangesloten bij Stichting Steenbreek. Steenbreek heeft als motto: tegel eruit, plant erin. We hebben al mooie Steenbreekacties in onze gemeente gehouden en al zo’n 150 inwoners hebben een gratis geveltuin bij ons aangevraagd! En, ook dit jaar organiseren we weer een prijsvraag voor de mooiste geveltuin of vergroende tuin.

Wat houdt de prijsvraag in?
Je stuurt ons uiterlijk 1 september fotomateriaal. Je mag ook anderen nomineren. Een jury van medewerkers van de gemeente beoordeelt
samen met Groei en Bloei de tuinen. De datum van de prijsuitreiking maken we later bekend; deze zal in het najaar zijn. Er zijn zes prijzen te winnen: een 1e, 2e en 3e prijs voor de mooiste vergroende tuin en een 1e, 2e en 3e prijs voor de mooiste geveltuin. De prijzen zijn groencadeaubonnen ter waarde van €50, €75 en €100. Meedoen dus!

Heb jij jouw tuin ook vergroend?
Stuur dan uiterlijk 1 september een voor- en na-foto van jouw tuin naar het e-mailadres steenbreek@sudwestfryslan.nl. Tip: heb je je tuin vergroend, maar geen foto meer van hoe deze eerst was? Als het om de voortuin gaat, kunnen wij dit voor je opzoeken.

Heb jij de mooiste geveltuin?
Heb je een geveltuin? Dan kun je ook meedoen aan de prijsvraag! Stuur uiterlijk 1 september een foto van jouw geveltuin naar steenbreek@sudwestfryslan.nl.

Vraag een gratis geveltuin aan!
Misschien grenst je voorgevel aan de openbare weg en heb je daar alleen maar tegels. Wist je dat de gemeente een gratis geveltuin bij jou komt aanleggen? De grond blijft eigendom van de gemeente, maar jij hebt er een tuintje bij. Vraag de geveltuin aan via onze website:
www.sudwestfryslan.nl/steenbreek. Wacht niet te lang met aanvragen, want dan kun je dit jaar nog aan onze wedstrijd meedoen!

Meer weten?
Wil je meer weten over onze Steenbreekacties, kijk dan op onze website: www.sudwestfryslan.nl/steenbreek.