Hesselink Koffie te Winterswijk ontvangt hoogst haalbare NL Terreinlabel

Koffiebranderij Hesselink ontving woensdag 29 september het hoogst haalbare  NL Terreinlabel (label A)  voor de buitenruimte bij het in 2019 vernieuwbouwde pand. Het label is uitgereikt door TV-tuinman Lodewijk Hoekstra.

NL Greenlabel is gespecialiseerd in het meetbaar verduurzamen van de leefomgeving. Het label beoordeelt zowel producten als planten  op zeven duurzaamheidsindicatoren. Met het NL Terreinlabel wordt de integrale duurzaamheid van een terrein – in dit geval een bedrijfstuin – beoordeeld. Dat wil zeggen dat de bedrijfstuin moet voldoen aan goedgekeurde planten, materialen en producten. Zo heeft Hesselink Koffie onder andere een retentievijver en afgestemde gebiedseigen vegetatie, oude prullenbakken uit Amsterdam hebben een tweede leven gekregen in een insectenhotel, vleermuis- en vogelkasten en er is gebruik gemaakt van grind dat CO2 bindt en divers materiaal hergebruikt. Hier zijn onder andere tuinbanken van gemaakt, waar het Hesselink Koffie team, tot op de dag van vandaag, hun dagelijkse dosis vitamine-D opvangen.

Op 29 september 2021 is TV tuinman Lodewijk Hoekstra langsgekomen om dit label uit te reiken. Een speciale dank gaat ook naar Sjoerd Frielink Multidiensten, Esselink Hoveniers, Grijsen Park & Straatdesign en de Hofmeesters.

Meer informatie over Hesselink Koffie en  het uitgereikte NL Terreinlabel bezoek: https://nlterreinlabel.nl/nproject/hesselink-koffie/ of www.hesselinkkoffie.nl