Hoe gebruik je de Toolbox Klimaatbestendige Stad? Kom naar een training

Welke maatregelen helpen in jouw wijk tegen wateroverlast, hitte of droogte? En wat kosten die maatregelen? De Toolbox Klimaatbestendige Stad is een ontwerptool die je daar inzicht in kan geven. Maar hoe gebruik je deze toolbox precies? Kom naar de training op 18 februari 2020 in Den Bosch.

De training duurt drie uur. In de training krijg je informatie over de Toolbox Klimaatbestendige Stad: hoe is deze opgebouwd en welke modellen zijn er gebruikt? Er worden voorbeelden gegeven van hoe de toolbox al gebruikt wordt. En je leert hoe je de toolbox zelf kunt gebruiken. Het is daarom ook de bedoeling dat je je eigen laptop of tablet meeneemt. Je kunt ook een eigen project meenemen om de toolbox daarop toe te passen.

Wat kun je met de toolbox?
Ga je een gebied ontwikkelen of opnieuw inrichten? Dan kun je daarbij de Toolbox Klimaatbestendige Stad gebruiken om te verkennen welke maatregelen geschikt zijn om het gebied klimaatadaptief in te richten. Met deze toolbox krijg je in beeld welke maatregelen allemaal mogelijk zijn en wat voor effect de verschillende maatregelen hebben. De toolbox laat niet alleen het effect zien per maatregel, maar ook de effecten als je maatregelen met elkaar combineert. Daarnaast geeft hij een globale schatting van aanleg- en beheerkosten van verschillende maatregelen. Je kunt de toolbox individueel gebruiken, maar bijvoorbeeld ook in interactieve bijeenkomsten met gemeenten, waterschappen en bijvoorbeeld bewoners. De Toolbox is recent vernieuwd.

Aanmelden en meer informatie
De training is van 13.00 tot 16.00 uur bij Waterschap Aa en Maas in Den Bosch. Wil je je aanmelden voor de training? Dan kan dat via deze link. Meer informatie over de Toolbox Klimaatbestendige Stad vind je op het Kennisportaal Ruimtelijke Adaptatie.

Bron:
Provincie Noord-Brabant