In Helmond gratis plantjes in ruil voor stoeptegels

Zaterdag 24 september is het weer tijd voor operatie Steenbreek. Van 10:00 tot 15:00 uur ontvangen inwoners gratis plantjes in ruil voor hun tuintegels. Meer groen gaat de hitte in de stad tegen en fleurt je wijk op. Gemeente Helmond helpt inwoners hun wijk groener te maken en stelt gratis plantjes, tuinaarde en het advies van hoveniers beschikbaar.

Operatie Steenbreek op 24 september in Helmond

Tegels eruit, planten erin!
Wat was het warm hé, deze zomer. Extreme hitte, periodes van droogte en heftige regenbuien komen steeds vaker voor. De temperatuur in de stad loopt hoog op en door de zware regen lopen straten of kelders onder. Meer groen zorgt direct voor een koelere temperatuur. Planten houden water vast en het regenwater zakt beter in de bodem. Riolen worden minder belast. De planten trekken meer dieren aan, zoals vogels en bijen en het zorgt voor minder fijnstof. Mensen voelen zich prettiger en gezonder.

Hoe werkt het?
Lever op zaterdag 24 september tussen 10.00 en 15.00 uur maximaal 5 m2 stoeptegels en geel zand uit uw tuin in bij een van de drie depots. U ontvangt daarvoor in de plaats vijf gratis tuinplantjes en tuinaarde. Hoveniers helpen u met gratis tuinadvies. U vindt de inleverdepots in:

  • Brandevoort: kruispunt Herenlaan en Lauwerstraat
  • Rijpelberg: parkeerterrein Jumbo
  • Helmond-Noord: parkeerterrein winkelcentrum de Bus

Aanmelden vóór 17 september
Woont u in Helmond en wilt u meedoen? Aanmelden gaat eenvoudig en kan tot 17 september: vul het formulier in op de website.
Heeft u advies nodig? Vermeld dit dan bij uw aanmelding. De hoveniers helpen u graag. Het is burendag op zaterdag 24 september. Dus nodig iedereen in uw straat uit om mee te doen. Hoe meer tegels eruit en planten erin, hoe beter.

Geveltuintje
Heeft u geen voor- of achtertuin maar wel een gevel die u wilt vergroenen? Ook dan kunt u meedoen. Kijk voor de spelregels bij de aanleg van geveltuintjes op: www.allelichtenopgroen.nl/geveltuinen .