Inschrijftermijn Steenbreektrofee 2020 verlengd

De inschrijftermijn voor de Steenbreektrofee 2020 is verlengd van 10 juli naar uiterlijk 10 september aanstaande als gevolg van het verplaatsen van de prijsuitreiking naar later dit jaar. Vanwege coronamaatregelen is de Nationale Groendag -waar de uitreiking gepland stond- namelijk een digitale Nationale Groenweek geworden.

Stichting Steenbreek is via de Steenbreektrofee op zoek naar innovatieve en inspirerende voorbeelden die laten zien hoe groen en water op een praktische manier worden benut. Dit zijn initiatieven die betrekking hebben op onder meer de bevordering van de biodiversiteit, gezondheid en die een positieve bijdrage leveren aan klimaatadaptatie. Het sociale domein –met als thema ‘Samen voor meer groen in de buurt’- staat dit jaar centraal. Alle inzendingen dienen weer als inspiratie en voorbeeld voor anderen. Voorwaarde is dat de projecten zijn uitgevoerd en een bijdrage leveren aan vergroening en zorgen voor een klimaatbestendige, gezonde en fijne leefomgeving. Daar is het Stichting Steenbreek tenslotte om te doen.

Wie kan meedoen?
Projecten vanuit deelnemende gemeenten, waterschappen, provincies en partners van Steenbreek kunnen allemaal meedingen naar de Steenbreektrofee. Dit kan van een gemeente of provincie zijn, maar ook van een buurtvereniging, wijkorganisatie of woningcorporatie. De grootte van het project/initiatief is niet relevant voor deze prijs. Zowel initiatieven die spelen op het niveau van de straat of wijk, als initiatieven op niveau van dorp en stad zijn welkom. Gaat u ervoor om met uw project/initiatief dit jaar de Steenbreektrofee 2020 te winnen?

Aanmelden en meer informatie
Inschrijven kan nog tot uiterlijk 10 september 2020. Voor meer informatie en de spelregels: www.steenbreek.nl/steenbreektrofee-2020/

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking van de Steenbreektrofee 2020 vindt plaats tijdens de Steenbreek Inspiratiedag op 26 november in Hoeven. Dit met een klein voorbehoud vanwege mogelijke nieuwe ontwikkelingen rondom corona. Daarnaast ontvangt de winnaar de nodige media-aandacht met onder andere een uitgebreid artikel in de Steenbreekspecial van Vakblad Groen en als waardering nog een boom en vaste planten.