Inspiratiewebinar betrekken van bewoners bij de vergroeningsopgave (4 april)

De organisaties achter het Manifest ‘Iedereen heeft recht op een groene leefomgeving’ organiseren een Inspiratiewebinar over het betrekken van bewoners bij de vergroeningsopgave. Dit Webinar vindt plaats op dinsdag 4 april van 15:30 tot 16.30 uur.

Betrekken van bewoners bij de vergroeningsopgave
Hoe kunnen bewoners uw gemeente helpen met het behalen van groene winst! Graag nodigen wij u uit voor de inspiratie webinar over het betrekken van bewoners bij klimaatadaptatie en biodiversiteit opgaven. Gemiddeld 40 tot 50% van het gemeentelijke oppervlak is privaat bezit, dit betekent dat bewoners een belangrijke spil zijn bij het behalen van beleidsdoelen. Graag inspireren wij u in een klein uur aan de hand van praktijkvoorbeelden en onderzoeken we de behoefte voor een verdiepingsslag rondom dit thema.

Programma 4 april
• 15:30 – Start van een reeks inspiratiewebinars over bewoner betrokkenheid. Van losse handreikingen naar structureel bewoners betrekken.
• 15:35 – Inleiding op participatie en het geven van eigenaarschap aan de bewoner; introductie op het principe van organizing door Mirjam Koedoot van IVN natuur educatie.
• 15:45 – Gemeente aan het woord; Jacomien Steenis van de gemeente Zaltbommel legde eerst zelf een geveltuin aan en werd daarna ambtenaar. Zij deelt haar ervaringen vanuit het perspectief van bewoner en vanuit het perspectief van gemeente.
• 16:00 – Trainer aan het woord; Welke impact wil jij in je omgeving maken. Hoe speel je in op motivatie en behoeften en hoe kan een gemeente jou als vrijwilliger ondersteunen.
• 16:10 – Uitwisseling: welke drempels moeten er weggenomen worden om meer in te spelen bewoner betrokkenheid & behoefte peiling voor onderwerpen voor een verdiepingsslag
• 16:20 – Afronding; doorkijk naar een vervolg

HIER AANMELDEN