Januari activiteiten waarin natuur in park en tuin centraal staat

Natuurlijk Delfland organiseert de komende tijd twee activiteiten waarin park en tuin centraal staan

  • Zoomlezing Tuinen jaarrond
    • 28 januari van 20:00 tot 21:30 uur

Deze lezing gaat over de beleving in een tuin in een jaar. Met deze lezing krijg je inspiratie voor je eigen leefomgeving. De vraag wordt beantwoordt: Wat kan de betekening van een tuin of balkon voor mens en dier zijn? Vraag een code aan via medewerkernatuurlijkDelfland@gmail.com

  • Excursie stinzenplanten Arboretum – Heempark
    • 30 januari van 13.00 tot 15.00 uur een 

Op zoek naar de vroegste bloeiers in bos en struweel. Verzamelen bij de ingang van het Heempark – Arboretum aan de Korftlaan 6, 2616 LJ Delft. Deze excursie wordt georganiseerd in het kader van het jaarthema Bos en Struweel van Natuurlijk Delfland en het 50 jarig bestaan van het Arboretum-Heempark Delft. Tijdens deze wandeling kom je los van je dagelijkse beslommeringen en maakt je kennis met een prachtige park in onze omgeving.

Wat is en doet Natuurlijk Delfland?

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, onze passie voor de natuur delen (natuureducatie)  en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst. Meer informatie is te vinden op de website: https://delfland.knnv.nl/.

De vereniging is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) en een werkgroep van de Zoogdiervereniging, Ravon, Floron  Duinbehoud, Mycologische Vereniging.