,

KAN organiseert een Workshop Nestvoorzieningen op 21 juni, kom je ook?

In één dag leer je hoe je bij het ontwikkelen en bouwen van nieuwbouw rekening kan houden met vleermuizen, vogelsoorten als gierzwaluwen, huismussen en zwaluwen en insecten. Vermoedelijk wordt het, vanaf januari 2025 een wettelijke verplichting om in alle nieuwbouw voorzieningen te treffen voor gierzwaluwen, mussen en vleermuizen.

Vivara Pro heeft samen met KAN op 21 juni een eendaagse workshop samengesteld voor ontwikkelaars, bouwbedrijven, architecten, overheden en andere geïnteresseerde bouwexperts. Vivara Pro is expert op het gebied van projecten en producten die gericht zijn op het bevorderen van biodiversiteit, flora- en faunacompensatie en duurzaamheid. Tijdens deze laagdrempelige KAN workshop-dag maak je kennis met de benodigdheden die voor vogels, insecten en vleermuizen van belang zijn: de vijf V’s. Voortplanting, Veiligheid, Voedsel, Vocht, en Verbindingen. Ook krijg je inzicht in de meest actuele in de markt beschikbare voorzieningen. Er wordt duidelijk gemaakt welke producten voor welke doeleinden het meest geschikt zijn en hoe deze moeten worden toegepast om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Aan het einde van de dag heb je basiskennis van het gedrag van mussen, gierzwaluwen en vleermuizen en weet je hoe je deze kunt faciliteren in jouw gebouwen. Ook heb je basiskennis van de laatste inzichten rond de wettelijke verplichtingen.

Programma
10.30 uur Inloop
11.00 uur Introductie & Rondleiding door de ecoloog Vivara Pro
12.30 uur Lunch
13.30 uur Natuurbelevingscentrum Venray
14.00 uur Presentatie Natuurinclusief bouwen & wettelijke verplichtingen
15.00 uur Rondleiding door Natuurbelevingscentrum
16.00 uur Einde

Praktische informatie
Datum: vrijdag 21 juni 2024 van 11.00 uur tot 16.00 uur.
Locatie: we starten in Vierlingsbeek, NB en eindigen in Venray, Limburg.
Kosten: 50 euro excl. btw

Meer informatie en aanmelden

Graag tot dan!