Kenniscafé ‘Wateropvang in de tuin’

In het Groene Huis in Amersfoort vond recent een kenniscafé voor groenprofessionals plaats. Het thema van de avond was: “wateropvang in de tuin”. Een thema dat na deze zomer steeds belangrijker wordt.

Op deze avond kregen hoveniers en tuinontwerpers allerlei praktische informatie over verschillende mogelijkheden om toe te passen in tuinen. De avond was georganiseerd in het kader van Operatie Steenbreek en ‘Lekker in je tuin’.

Het was een geslaagde bijeenkomst. In totaal bezochten 45 bezoekers deze avond, groenprofessionals uit de regio maar ook van elders en mensen uit het netwerk van ‘Lekker in je tuin’. Sjaak Willemstein, de duurzaamste hovenier van Nederland, vertelde over zijn drijfveren en ook wat duurzaamheid betekent voor zijn werk als hovenier.

Daarna waren er zes leveranciers die een pitch gave over hun product o.a. waterschuttingen, infiltratiekratten, halfverhardingen, technische oplossingen en ook geschikte beplanting voor wadi’s werd onder de aandacht gebracht.. Aansluitende was er een mini-beurs met aandacht voor het gebruik van deze producten.

 

 

 

 

 

 

 

Tekst
Eveline Beukema