Kies de Bovenstebeste Bermbeheerder 2024

Deze maand zijn niet alleen de Europese verkiezingen, maar ook de verkiezing van de Bovenstebeste Bermheerder 2024. Wie zal het worden? Gemeente Apeldoorn, Leudal of Leeuwarden? Of gaat de eretitel naar Jurtko en Joke Boerma of Cris Stroe? Breng je stem uit en bepaal mee wie de beste bermbeheerder 2024 is.

Steeds meer gemeenten, provincies en waterschappen hebben gelukkig bloemrijke bermen. Ook sommige particuliere bermbeheerders zijn bloemrijk bezig. De Vlinderstichting en Stichting Groenkeur willen graag bermbeheerders in het zonnetje zetten die zich met succes inzetten voor ecologisch bermbeheer.

Uit de kandidaten die door het publiek zijn genomineerd, heeft de jury de vijf meest aansprekende geselecteerd:

Geen kandidaat, maar wel veel genomineerd, is Heidi van Noort, gemeenteraadslid in Voorne aan Zee. Zij is geen beheerder zoals bedoeld in deze verkiezingen, maar zet zich al jaren met hart en ziel en met succes in voor de bermen en andere natuur in Hellevoetsluis.

De kandidaten worden gepresenteerd op de website van De Vlinderstichting www.vlinderstichting.nl/bermbeheerder. Van 1 tot 21 juni kun je je stem uitbrengen op je favoriet. Daarna is bekend wie de Bovenste Beste Bermbeheerder 2024 is. De prijs wordt uitgereikt op 28 juni.