Laatste bloementelling gemeenten voor Maai Mei Niet

De actie Maai Mei Niet eindigt binnenkort, waarna we de nectarscores gaan berekenen. Heb jij als gemeente in mei een deel van het gras in de openbare ruimte laten groeien? Het zou leuk zijn als je dan ook je nectarscore laat berekenen en uiterlijk 4 juni je bloementelling doorgeeft.

Via deze link vindt je het online formulier en alle behulpzame informatie: Maai Mei Niet Nederland

We kunnen ons voorstellen dat bij een grote oppervlakte (en waarschijnlijk ook nog verschillende locaties) 1m2 tellen te weinig informatie geeft. Je mag gerust voor meerdere locaties 1m2 tellen en insturen. Hou daarbij de volgende werkwijze aan om te kunnen verwerken en vergelijken:

  1. Tel het aantal bloemen volgens de lijst van 1m2
  2. Vul per locatie het digitale formulier in
  3. In het veld voornaam /achternaam vul je ook de naam van de locatie in (of een code zodat jij weet om welke locatie het gaat)
  4. Vul bij het aantal m2 gazon en aantal m2 niet gemaaide gazon de oppervlakte in van de locatie waarvan je 1m2 hebt geteld

We hopen dat ook gemeenten meedoen met de telling. Voor de gemeente is het goed om de nectarscore te weten en verschil in locaties te zien, maar het draagt ook bij aan de totale resultaten in Nederland. Wil je meedoen maar lukt het echt niet voor 4 juni, laat het dan even weten via info@steenbreek.nl.