Lekker in je Tuin

De lente staat voor de deur en het is bijna tijd om in de tuin aan de slag te gaan. In Amersfoort slaan bewoners, waterschap en gemeente de handen ineen om de stad te vergroenen. In het netwerk Steenbreek maken we plannen om de gevolgen van klimaatverandering aan te pakken.

Is jouw tuin of balkon klaar voor het veranderende klimaat? De stortregens die steeds vaker voorkomen en het bestraten van de tuin is geen goede combinatie. Het water stroomt direct het riool in en draagt bij aan overstromingen, maar ook de plantjes komen vaker droog te staan. Operatie Steenbreek promoot de tegels uit de tuin en het groen er in.

Wateroverlast door tegels?
Er zijn veel maatregelen te nemen zoals tegels uit de tuin te vervangen door groen waardoor je wateroverlast voorkomt. Planten houden water vast en ook de schaduw zorgt voor verkoeling in de stad. Of kies voor een groene schutting of groendak, dit isoleert ’s zomers en ’s winters. Kijk voor inspirerende voorbeelden op www.huisjeboompjebeter.nl. Dus haal tegels uit je tuin en zet er plantjes in!

Deel jouw maatregelen
Heb jij een tuin die wateroverlastbestendig is, heb je een of meer van deze maatregelen genomen en wil je dit delen? Help ons anderen te inspireren om hiermee aan de slag te gaan! Deel jouw tuin met Amersfoort en stuur een foto met uitleg van de maatregelen die je genomen hebt naar info@lekkerinjetuin.nl. Onder de inzenders verloten we onder meer een regenton, een moestuinboek en een plantenvoucher. Alle voorbeelden delen we online om mede-Amersfoorters te inspireren zelf aan de slag te gaan.