Meet je Stad Klimaatdag: samen meten en in actie voor het klimaat

Op zondag 6 maart van 13.00 – 17.00 uur organiseert Meet Je Stad een symposium over (de gevolgen van) veranderingen in het klimaat in Amersfoort. Het symposium vindt plaats in De War en is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in het weer, de natuur, de stad en het klimaat.

Het programma is een leuke mix tussen workshops, excursies en een informatiemarkt voor iedereen. Daarnaast zijn er inspirerende, verdiepende lezingen voor inwoners en professionals die meer willen weten over klimaatonderzoek door burgerwetenschappers.

Er zijn inspirerende sprekers over bijvoorbeeld veranderingen in het klimaat (lokaal en wereldwijd), hoe lokale partijen (gemeente, waterschap) hiermee omgaan en hoe je veranderingen in het klimaat in jouw buurt samen  in kaart kunt brengen.

Na de lezingen en workshops kun je aan de slag om  het klimaat in jouw eigen woonomgeving in kaart brengen. Denk aan het in elkaar zetten van meetkastjes, het herkennen en goed waarnemen van bloeitijden van planten, of het ophalen van ervaringen met het klimaat in jouw eigen leefomgeving voor onderzoek. Op de markt kun je bijvoorbeeld terecht met vragen over hoe zelf thuis aan de slag kunt voor een klimaatbestendige tuin.

Wil je meer weten over of aan de slag met het klimaat in Amersfoort? Kom langs op 6 maart! Check www.meetjestad.net/klimaatdag of de Facebook pagina van Meet Je Stad voor meer informatie.

Meet je Stad is een bewonersinitiatief in Amersfoort. Mede in het kader van Operatie Steenbreek, waar Gemeente Amersfoort bij is aangesloten.