Meld u nu aan voor de Beste Openbare Ruimte Award 2019

Voor het 15e jaar op rij organiseert Stedelijk Interieur de Award Beste Openbare Ruimte, de ‘missverkiezing’ voor de openbare ruimte. Een deskundige jury kiest tijdens het Landelijk Congres Openbare Ruimte (LCOR) op 20 juni in Rotterdam, samen met het publiek, de mooiste, duurzaamste en meest robuuste openbare ruimte van Nederland. Meld uw openbare ruimte nu aan en maak kans op de titel ‘Beste Openbare Ruimte van Nederland 2019’.

Wat valt er te winnen?
Na een beoordeling door de vakjury en een pitch voor publiek wordt de winnaar bekend gemaakt op het Landelijk Congres Openbare Ruimte 2019 in Rotterdam op donderdag 20 juni. De openbare ruimte mag zich beroepen op de titel ‘Beste Openbare Ruimte van Nederland’ en krijgt de eeuwige roem en uitgebreide media-aandacht in vakmedia, landelijke, regionale en lokale media.

Voor wie?
Gemeenten, woningcorporaties, waterschappen, instellingen, ontwerpbureaus, binnensteden, bewoners- en ondernemersinitiatieven kunnen hun openbare ruimte aanmelden.

Eerdere winnaars
Openbare ruimten die eerder deze titel wonnen, zijn de Binnenrotte Rotterdam (2018), Groene Loper Breda (2017), Kerckebosch Zeist (2016), Kustwerk Katwijk (2015), het Erasmuspark Rotterdam (2014), het Wilhelminaplein Leeuwarden (2013), de Binnenstad van Venray (2012), Park Sonsbeek in Arnhem (2010), de Kralingse Plas in Rotterdam (2007) en de wijk Egelshoek in Heiloo (2005).

Onze vakjury
*
Annemieke Fontein – Winnaar 2018, gemeente Rotterdam
* Annette Duivenvoorden – Platform 31
* Peter de Bois – Office4UrbanreSearch
* Ben Kuipers – NVTL
* Hans Karssenberg – Stipo
* Peter de Visser – Stadsbeheer Zoetermeer

Wat is LCOR?
Klimaattransitie, digitale transitie, demografische transitie, stedelijke transitie: alle transities komen samen in de openbare ruimte. Het Landelijk Congres Openbare Ruimte (LCOR) met hoofdspreker Floris Alkemade presenteert op donderdag 20 juni in Rotterdam integrale openbare ruimteoplossingen voor een klimaatbestendige, sociale, slimme, compacte stad. U kunt zich ook als bezoeker van dit congres aanmelden. Klik hier.

Foto: Sonsbeek Park in Arnhem (foto; Roel van Dijk)