Meppel wordt steeds groener

Een enthousiaste vrijwilligersgroep Steenbreek Meppel helpt sinds 2019 de gemeente Meppel met het groener maken van de omgeving. Corona was dit jaar een spelbreker maar dat wil niet zeggen dat al het enthousiasme stil is komen te liggen.

In de gemeente Meppel zijn het afgelopen half jaar bij een regentonactie ruim 130 regentonnen aangeschaft en geplaatst bij bewoners. Dat is elke keer als het regent 28 000 liter water wat opgevangen kan worden. Steenbreek Meppel is heel blij met dit mooie resultaat. Elke deelnemer aan de actie kon met de kassabon en een foto vóór en na plaatsing aanspraak maken op de helft van het aanschafbedrag met een maximum van € 100 euro. Veel inwoners van de gemeente Meppel hebben hier gehoor aan gegeven.

Fotowedstrijd
Steenbreek Meppel heeft in het voorjaar een fotowedstrijd georganiseerd met als titel ‘Meppels Lentegroen tussen de Stenen’. De winnaar van deze wedstrijd mevrouw A. Bruinsma was zeer verheugd met haar prijs: een tuin make-over ter waarde van € 1000 euro. Haar versteende tuintje kon namelijk wel wat groen gebruiken. De make-over wordt dit najaar uitgevoerd als een project voor studenten van het Terra MBO Meppel. Zij zorgen voor het ontwerp, de materialen én de aanleg.

De werkgroep in Meppel is blij dat dit jaar toch nog zoveel is bereikt en gaat zich het komende jaar opnieuw inzetten voor een groener Meppel, Nijeveen, Kolderveen en Rogat.

Foto: winnaar fotowedstrijd mevrouw A. Bruinsma