Milieu Werkgroep Houten deelt gratis tuinbonnen uit

Inwoners van de gemeente Houten kunnen de komende tijd van de Milieu Werkgroep Houten een gratis tuinbon ter waarde van € 10,- ontvangen. Voorwaarde is dat mee wordt gedaan aan de actie Operatie Steenbreek, de tuin groener wordt gemaakt en minimaal één steen of tegel wordt ingeleverd.

De ‘gratis tuinbon’ sluit aan op de actie Operatie Steenbreek die landelijk wordt gevoerd. Bij deze actie worden particulieren opgeroepen hun versteende tuin om te bouwen in een tuin met meer groen en water. Hierdoor kan het regenwater tijdens hevige zomerse regenbuien eerder een weg naar de bodem vinden. Bij een versteende tuin komt het regenwater vaak in het riool terecht, die dit niet altijd aankan, waardoor wateroverlast tot in de woning het gevolg is.

Steun aan de insecten
De Milieu Werkgroep Houten hoopt vervolgens dat de geïnteresseerden met de cadeaubon een insectvriendelijke plant koopt. Insecten maken immers een belangrijk onderdeel uit van de voedselketen voor mens en dier.

In de openbare ruimte van de gemeente Houten is er al veel aandacht voor het welzijn van de insecten, maar op particulier terrein zijn de inwoners zelfs aan zet. Vandaar dat de Milieu Werkgroep Houten een tuin voor vlinders en andere insecten stimuleert. De tuinbon is te besteden bij Tuincentrum De Schouw, waar een apart vak is ingericht met insectvriendelijke planten.

Voorwaarden
De tuinbon wordt gegeven aan de eerste vijftig personen die zich aanmelden via het e-mailadres steenbreek@milieuwerkgroephouten.nl. De tuinbon wordt uitsluitend gegeven tegen inlevering van een steen of een tegel wanneer de tuin wordt gerenoveerd.

Bron:
Milieu Werkgroep Houten