Minister Van der Wal: ‘Iedereen kan een plantje bijdragen’

Een groene tuin is voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering, draagt bij aan meer dieren in de tuin, en heeft minder kans op plagen. Vanuit die gedachte geeft Christianne van der Wal, minister voor Natuur en Stikstof, het startschot voor de Week van de Groene Tuin. Mensen in het hele land maken tuinen, balkons en straten groener.

De Week van de Groene Tuin loopt van dinsdag 12 april tot en met 18 april, Tweede Paasdag. Elke dag tijdens deze Week  delen de partners van deze campagne groene én duurzame tuintips. Maak je tuin klimaatproof, omarm dieren in je tuin en voorkom daarmee plagen.

Acties door het hele land door groot aantal partners
Tijdens deze week staat elke dag een ander thema centraal. Van het ontstenen van tuinen, het kiezen voor de juiste plant op de juiste plaats tot het duurzaam onderhouden en inrichten van tuinen en balkons. Lokaal en landelijk kunnen mensen aan acties meedoen.

De campagne maakt onderdeel uit van de overkoepelende campagne ‘Een groener Nederland begint in je eigen tuin’, net als het NK Tegelwippen en de Maand van het Vergeten Plantseizoen. TV-tuinman Lodewijk Hoekstra is ambassadeur van de Week van de Groene Tuin.

De opening van de Week van de Groene Tuin vond plaats in tuincentrum Ockenburgh waar minister Van der Wal gelijktijdig ook een Groen Klimaatplein opent.

Meer informatie over de Week van de Groene Tuin vind je op WeekvandeGroeneTuin.nl.