Nieuw concept voor gevelgroen

Gevelgroen kan al diverse jaren rekenen op veel interesse, door de gunstige eigenschappen op vlakken als luchtkwaliteit, isolatie, biodiversiteit, ruimte-efficiëntie en natuurlijk de groene identiteit. Griffioen Wassenaar betreedt met haar bekende GreentoColour®-concept een nieuwe dimensie. Samen met systeemleverancier GRØNN introduceert het bedrijf een oplossing voor groene gevels met vasteplanten.

Het gevelsysteem bestaat uit verticaal boven elkaar geplaatste roestvaststalen bakken. De vasteplanten worden gewoon rechtop geplant, waarbij ze voor de bovenliggende bak langs groeien en over de bakrand heen hangen. De hoeveelheid substraat geeft de planten een natuurlijke groeiruimte, waardoor een gezonde, volledig groene en bloeiende wand ontstaat, die meebeweegt met de seizoenen. Resultaat van deze nieuwe ontwikkelroute is dat de vasteplanten in een zo natuurlijk mogelijke habitat groeien en zo optimaal presteren. Deze opzet en filosofie leidt tot aanzienlijk lagere beheerskosten.

GreentoColour®
GreentoColour® staat voor toepassing van vasteplanten volgens een totaalaanpak. Elementen als ontwerp, sortiment, plantkwaliteit, substraat en onderhoud maken hier deel van uit, om een optimaal visueel resultaat te behalen, met een lange levensduur en minimale beheerskosten. Grotere (bedrijfs)tuinen en openbaar groen vormen de grootste toepassing van GreentoColour®. In deze nieuwe geveltoepassingen omvat de GreentoColour®-aanpak dezelfde elementen. Deze zijn echter aangepast aan de andere omstandigheden voor een optimaal resultaat. Zo wordt gebruik gemaakt van een speciaal voor gevelgroen ontwikkeld substraat en wordt een ander plantensortiment gebruikt met meer bladmassa en een attractiever winterbeeld.

GRØNN heeft inmiddels meer dan 10 jaar ervaring met het zelf ontwikkelde systeem, dat het zowel voor interieur- als voor exterieurbeplanting toepast. Het systeem blinkt uit in haar eenvoud. De watergift is gebouwd op zwaartekracht, niet op sensoren of andere kostbare, fout- en onderhoudsgevoelige systemen. De volledig roestvaststalen (RVS 316) constructie is degelijk, duurzaam, UV-bestendig, vormvast en volledig recyclebaar.

Kijk voor meer informatie op de website.