Nieuw initiatief wil meer groen in de tuinen

Stichting Steenbreek gaat nauw samenwerken met het initiatief Vergroen je Leven (VJL), een sociale onderneming die wil bijdragen aan een fijnere en gezondere leefomgeving door letterlijk groen dichter bij de mensen te brengen. Middels het kant-en-klare groenproduct ‘Tegeltje Groen’ kunnen gemeenten hun burgers op een laagdrempelige manier stimuleren om hun tuintegels te vervangen door planten.

‘Stichting Steenbreek ondersteunt dit initiatief omdat het aansluit bij het gedachtegoed waar Steenbreek mee bezig is, namelijk zo veel mogelijk groen in de tuinen’, zegt Roel van Dijk, directeur van Stichting Steenbreek die zich inzet om de leefomgeving te vergroenen.

Vergroen je Leven is opgericht door Jacky Michels en Kitty Schieck. Michels heeft ruime ervaring binnen de groenbranche, Schieck heeft een achtergrond in marketing en communicatie. Schieck: ‘We richten ons primair op de burgers die niet zo groen gericht of maatschappelijk gedreven zijn, want zij worden minder makkelijk bereikt met de initiatieven die er al zijn. Het motief om te vergroenen ligt voor hen veel meer op persoonlijk vlak: je wordt er simpelweg gezonder en gelukkiger van. En dat is ook wetenschappelijk aangetoond.’

Tegeltje Groen
Een tastbaar product van Vergroen je Leven is ‘Tegeltje Groen’: een kant-en-klare oplossing voor ‘tegel eruit, groen erin’-acties die bestaat uit een aantrekkelijk verpakte set van vier vaste planten waarmee een terrastegel vervangen kan worden door groen. Daarmee richt VJL zich, net als Steenbreek, op gemeenten om samen met hen de burgers te bereiken.

Schieck: ‘Gemeenten zijn zelf vaak al bezig met maatschappelijke vergroeningsinitiatieven. In samenwerking met Steenbreek kunnen wij hun initiatieven extra ondersteunen door een bredere groep burgers aan te spreken met ons Tegeltje Groen en de bijbehorende campagne ‘Minder steen is meer genieten’. Daarbij worden gemeenten volledig ontzorgd in de praktische realisatie.’ Gemeenten kunnen zich dit najaar inschrijven voor de campagne die voorjaar 2021 start. Van Dijk: ‘Dit is een laagdrempelig product dat bijdraagt aan de doelstelling van Steenbreek om de leefomgeving te vergroenen.’

Meer informatie
www.gemeente.vergroenjeleven.nl