Nieuwe inzendingen mogelijk voor Steenbreektrofee 2022

De jury van de Steenbreektrofee 2022 is op zoek naar innovatieve en duurzame projecten die laten zien hoe groen (en water) op een praktische manier kan worden benut. Met deze verkiezing doet Stichting Steenbreek een oproep om creatieve oplossingen te delen, te laten groeien en zo anderen te inspireren.

De inzendingen voor de Steenbreektrofee komen uit de ruim 160 Steenbreekgemeenten. Zowel initiatieven die spelen op het niveau van de straat of de wijk, als op niveau van dorp en stad zijn welkom. Dit kan van een gemeente zelf zijn, maar ook van een buurtvereniging, wijkorganisatie, corporatie, ondernemer of inwoner. De grootte van het project/initiatief is niet relevant om mee te doen aan deze verkiezing; wel dient een project al in de uitvoeringsfase te zitten.

Meedoen

Projecten die mee willen doen, kunnen zich tot uiterlijk 20 mei aanmelden door het deelnameformulier te downloaden, in te vullen en naar info@steenbreek.nl te sturen. ‘In juni komt de jury bij elkaar om de inzendingen te beoordelen en op locatiebezoek te gaan bij de drie genomineerden’, zegt Van Dijk. Op 27 september vindt de bekendmaking van de winnaars en de uitreiking van de Steenbreektrofee plaats tijdens de Nationale Groendag in Almere. Lees hier meer over deelname.

Prijsuitreiking

De winnaar van de verkiezing krijgt de Steenbreektrofee uitgereikt tijdens de nationale groendag in september. Daarnaast wordt er een uitgebreid adviesrapport overhandigt door de vakjury, met tips om het project toekomstbestendiger te maken. Daarnaast krijgt het winnende project een podium voor het project, via media-aandacht met onder andere een uitgebreid artikel in de Steenbreekspecial van Vakblad Groen.

‘Met creatieve oplossingen kunnen we samen een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit, gezondheid en klimaatadaptatie. Het sociale domein – met als thema “Samen voor meer groen in de buurt” – speelt hierin een belangrijke rol’, zegt directeur Roel van Dijk van Stichting Steenbreek.